Zpět na stránku

Balkonové solární elektrárny zažívají nárůst popularity po celé Evropě: Inovativní řešení Maysun Solar vedou cestu

2. září 2024

Koncept balkonových solárních systémů získal v Evropě pozornost kolem roku 2013, přičemž Německo bylo na čele této propagace. Od té doby se tento nápad rychle rozšířil po celém kontinentu, zvláště populární se stal v zemích jako Rakousko, Švýcarsko a Nizozemsko. Jen v první polovině roku 2024 nainstalovalo Německo přibližně 220 000 nových systémů s celkovou kapacitou 200 MW.

Balkonové solární elektrárny jsou ideální pro městské obyvatele s omezeným prostorem, jako jsou nájemníci bytů a nájemníci, a mohou být snadno nainstalovány na balkony, terasy nebo ploché střechy. Naše systémy jsou navrženy jako plug-and-play, což činí instalaci snadnou. Na rozdíl od běžně používaných řešení s jedním až dvěma invertory na trhu mají balkonové solární elektrárny Maysun špičkovou konfiguraci s multifunkčním mikroinvertorem pro každý panel. Tento design nejen zlepšuje technický výkon, ale také zahrnuje lehký design.

Tato konfigurace minimalizuje dopad poruchy jediného invertoru na celý systém, čímž zvyšuje spolehlivost systému. Navíc zjednodušuje proces opravy a výměny po poruše, což zajišťuje, že každý panel zůstane v optimálním stavu maximálního sledování bodu výkonu (MPPT) pro nejlepší účinnost výroby energie. Lehký design mikroinvertorů dále pomáhá snížit celkovou hmotnost systému a zlepšuje flexibilitu instalace.

Naopak konfigurace s jedním až dvěma mikroinvertory má určité omezení. V tomto nastavení může jakákoli porucha mikroinvertoru ovlivnit schopnost výroby energie dvou panelů, protože funkce MPPT mikroinvertoru je založena na průměrném výkonovém bodě dvou panelů. To znamená, že i jedna porucha mikroinvertoru by mohla vést ke snížení účinnosti obou panelů. Kromě toho design s jedním až dvěma mikroinvertory plně nevyužívá výhod lehkého designu.

Balkonová solární elektrárna Maysun 2.0 sada obsahuje všechny komponenty potřebné pro kompletní instalaci:

  • 2 X Maysun 410W Venusun S / Venusun solární moduly (integrované s MOS bypass spínačem)
  • 2 X Hoymiles HMS-400-1A mikroinvertory
  • 1 sada kabelových příslušenství pro střídavý proud (AC) (5m kabel, těsnění, zástrčka, T-konektory)
  • 2 sady instalačních příslušenství
  • Jednotka pro přenos dat (volitelné)

Tyto komplexní komponenty zajišťují, že uživatelé mohou efektivně a jednoduše dokončit instalaci a poskytnout plynulý uživatelský zážitek.

Balkonové solární elektrárny nabízejí nájemníkům a majitelům domů cenově dostupný a snadný způsob, jak snížit účty za elektřinu a zároveň podpořit přechod na obnovitelné zdroje energie. Očekává se, že trh s balkonovými solárními elektrárnami se v příštích letech výrazně rozšíří. Pokroky v solární technologii a klesající náklady činí tyto systémy dostupnějšími a atraktivnějšími pro širší publikum.

Od roku 2008 se Maysun Solar věnuje výrobě vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Maysun Solar nabízí různé TOPCon, IBC, HJT solární panely, stejně jako balkonové solární elektrárny. Tyto solární panely se vyznačují vynikajícím výkonem a stylovým designem, který hladce zapadá do jakékoli budovy. Maysun Solar úspěšně založil kanceláře a sklady v mnoha evropských zemích a má dlouhodobá partnerství s vynikajícími instalačními firmami! Neváhejte nás kontaktovat pro nejnovější nabídky modulů nebo jakékoli dotazy týkající se fotovoltaiky. Rádi vám pomůžeme.

Mohlo by se vám také líbit: