Šindelové solární panely: Průlom v účinnosti solární energie

· Novinky Společnosti Maysun

V tomto zajímavém článku se seznámíme s inovativním konceptem šindelových solárních panelů. Provedeme komplexní srovnání šindelových solárních panelů s běžnými moduly a ukážeme si četné výhody, které tato technologie přináší. Připravte se objevit světlé stránky šindelových solárních panelů! Naším cílem je pomoci vám určit, zda jsou šindelové solární panely ideální pro vaše potřeby! Pojďme prozkoumat podrobnosti a odhalit ještě více vzrušujících možností!

šindelové solární panely

Co jsou šindelové solární panely?

Šindelové solární panely jsou inovativní a zajímavou technologií, která nabízí řadu výhod v oblasti obnovitelné energie.

Shingling je vysoce inovativní technika, která nabízí velký potenciál pro dosažení významného nárůstu poměru mezi články a moduly (CTM) v solárních panelech. Tento přístup eliminuje potřebu propojovacích pásků, což znamená snížení odporových ztrát. Jedním z pozoruhodných aspektů shingled modulů je jejich podmanivý estetický vzhled. Tyto moduly krásně připomínají panely z barevného skla, což z nich činí výjimečnou volbu pro estetický design budov a trh se střešními solárními panely.

šindelové solární panely

Technická struktura šindelových solárních panelů

V posledních letech zaznamenal trh se solárními moduly zajímavý pokrok, který zahrnuje různorodé formáty článků a propojovací technologie a přesahuje tradiční páskové solární články s plným čtvercem. Tyto pokroky vedly k ještě vyšším výkonům!

Pro vytvoření šindelových článků se běžný celoplošný vysoce kvalitní monokrystalický PERC článek šikovně rozřeže laserem na obvykle 5 nebo 6 proužků, čímž se maximalizuje jeho potenciál. Výrobní proces prokazuje svou účinnost a přesnost tím, že umně sestavuje dlouhé řetězce 34 až 40 solárních článků, které jsou uspořádány do úzkých proužků podle velikosti panelu. K jejich spojení se používá elektricky vodivé lepidlo (ECA), které umožňuje lepší vodivost a flexibilitu.

Díky této jedinečné struktuře nabízejí šindelové solární panely ještě vyšší produkci na metr čtvereční! Články v šindelových modulech se táhnou po celé délce modulu, což zvyšuje výkon i v podmínkách částečného zastínění. moduly jsou také odolnější vůči vzniku horkých míst a jejich výroba je nákladově efektivnější.

Technická struktura šindelových solárních panelů

Jaké jsou jedinečné výhody šindelových solárních panelů ve srovnání s běžnými panely?

Nyní prozkoumejme výhody šindelových solárních panelů ve srovnání s běžnými panely. Běžné solární panely využívají k dosažení požadovaného výkonu řadu solárních článků. Tyto solární články jsou promyšleně rozmístěny po celém panelu s mezerami mezi nimi, což umožňuje efektivní elektrické propojení pomocí měděných přípojnic prostřednictvím vysokoteplotního pájení.

Zvýšením počtu přípojnic můžeme výrazně snížit odporové ztráty a výrazně zvýšit účinnost elektrického spojení. Proto se mnozí výrobci solárních panelů moudře rozhodli začlenit více přípojnic. Více přípojnic pokrývajících články však znamená, že se efektivně využije více solárních článků, což vede k optimalizaci výkonu.

V pozitivním světle nabízejí šindelové články jedinečný a inovativní způsob propojení solárních panelů ve srovnání s konvenčními. Nepotřebují přípojnice a články lze snadno spojit dohromady bez problémů. Konfigurace zapojení šindelových solárních panelů navíc přináší zajímavý pokrok ve srovnání s běžnými panely. Šindelové panely nabízejí výhodu zapojení v paralelní konfiguraci, což může zvýšit účinnost a výkon solárních článků ve srovnání s běžnými panely.

Jaké jsou úžasné výhody šindelových solárních panelů?

Zvýšený sběr energie:

Větší výkon na metr čtvereční: Výhodou šindelových solárních článků je, že nepotřebují přípojnice napříč, což znamená, že více článků může být vystaveno slunečnímu záření. Tato konfigurace optimalizuje rozestupy mezi články a maximalizuje potenciál výroby energie na ploše solárního panelu.

Lepší energetická účinnost díky stínění: Moderní solární panely zapojené v sérii dosáhly významného pokroku při snižování výkonu v případě, že je část panelu zastíněna. Šindelové panely naproti tomu nabízejí výhodu v tom, že je lze zapojit do skupin a konfigurovat paralelně, což výrazně snižuje ztráty způsobené zastíněním.

Zvýšený sběr energie

Velká spolehlivost:

Zvýšená odolnost: Výhodou šindelových solárních panelů je, že nepotřebují přibližně 30 metrů přípojnic a pájených spojů, které se vyskytují u běžných panelů. Toto snížení počtu přípojnic vede ke snížení počtu poruch přípojnic, což podporuje spolehlivější a trvanlivější systém solárních panelů.

Vyšší mechanický výkon: Statické a dynamické zátěžové testy prokázaly, že šindelový přístup poskytuje výjimečnou odolnost proti vnějším silám a překonává konvenční solární panely, pokud jde o odolnost proti poruchám. Po testu mechanického zatížení 8100 Pa při pokojové teplotě nevznikají žádné další mikrotrhliny a degradace výkonu je <0,5 %.

Velká spolehlivost

Nižší provozní teplota:Shingling prodects pracují při nižší teplotě než běžné solární panely a pracují efektivněji. Šindelové solární panely pracují při teplotě 42,3 ± 2 ℃, ale běžné polotovary pracují při teplotě 45 ± 5 ℃, takže kvalita šindelových solárních panelů je lepší a účinnost vyšší.

Nižší provozní teplota

Ekologické a ekologické: Šindelové solární panely jsou ekologičtější než běžné solární panely. Šindelové solární panely neobsahují fluoridy a mají nízký obsah olova, jsou ekologičtější a nahrazují 0,3 kg kovové pásky s lepidly. Snižují obsah olova v modulu o více než 60 %, nepoužívají pájecí pásku a používají méně přípojnic.

Ekologické a ekologické

Krásná estetika:

Čistý a elegantní vzhled: Šindelové solární panely mají zjednodušený design, který eliminuje viditelné obvody a dodává jim moderní a atraktivní vzhled, který zvyšuje jejich atraktivitu na ulici.

Krásná estetika

Technologie solárních panelů se neustále vyvíjí a šindelové solární panely jsou v čele tohoto pokroku. Nabízejí výjimečný výkon, spolehlivost a estetiku, což z nich činí nejlepší volbu pro využití solární energie.

Technologie šindelových panelů se rychle vyvíjí a jejich cena se přibližuje ceně běžných modulů. Tyto panely se hojně prosazují v zemích, jako je Evropa, Austrálie, Korea a Japonsko! Společnost Maysun Solar, vysoce zkušený výrobce fotovoltaických modulů s 15 lety zkušeností v oboru, hrdě nabízí rozmanitou řadu celočerných šindelových solárních panelů různých velikostí.

Projekt je umístěn na střeše domu ve Švédsku a produktem je solární systém Maysun Solar 210mm PERC 305cells 400W-420W Shingled solární panel plná černá

Project photos from MaySun's installer customers, click on the images for more product details:

Skládané Solární Panely
Skládané Solární Panely
Skládané Solární Panely

Další projekt se nachází na střeše domu ve Švédsku a jeho produktem je solární systém Maysun Solar 210mm PERC 305cells 400W-420W Shingled solární panel plná černá

Skládané Solární Panely
Skládané Solární Panely

Od roku 2008 se společnost Maysun Solar specializuje na výrobu vysoce kvalitních fotovoltaických modulů. Na výběr máme širokou škálu šindelových, poloříznutých a IBC solárních panelů, které nabízejí vynikající výkon a stylový design, jenž dokonale zapadne do každé budovy. Společnost Maysun Solar úspěšně vybudovala kanceláře, sklady a dlouhodobé vztahy s vynikajícími montážními firmami v mnoha zemích! Neváhejte nás kontaktovat pro aktuální nabídky modulů nebo jakékoli dotazy týkající se fotovoltaiky.

Může se vám také líbit:

Proces výroby fotovoltaických panelů, který neznáte
 Výhody, nevýhody a klasifikace fotovoltaické výroby energie, víte?
Černé solární panely: Dokonalá kombinace energie a estetiky