Nejúplnější nauka o typech plovoucích povrchových elektráren

· Průmyslové Novinky

Vodní fotovoltaická elektrárna je fotovoltaická elektrárna zřízená na vodě, například na jezerech vytvořených v oblastech, jako jsou vodní nádrže, jezera, přehrady atd. Existují dvě hlavní kategorie vodních FVE, v hloubce menší než 3 metry pro vodní elektrárny na pilotech. Druhá kategorie se používá, pokud je voda hlubší než tři metry, a nazývá se plovoucí vodní elektrárna. Jaké typy těchto elektráren existují? Tento článek vás vede k tomu, abyste se na ně podívali.

broken image

Součásti plovoucí vodní fotovoltaické elektrárny jsou především fotovoltaické panely, jímací boxy, střídače, transformátory, kolektorové vedení a polyethylenové plovoucí regálové plošiny. Spoléhá se hlavně na regálovou plošinu s plovoucím tělesem, díky níž solární panely plují na vodní hladině, a existují čtyři různé typy.

1. Plovoucí vodní elektrárna trubkového typu

Výhodou plovoucího trubkového typu vodní fotovoltaické elektrárny je, že konstrukce fotovoltaického modulu je pevná, lze ji uspořádat podle nejlepšího sklonu instalace, rovinnost instalace je lepší, celková kapacita výroby energie elektrárny je větší; nevýhodou této formy je však použití oceli a plovoucího tělesa jsou větší. Obvykle pro nejvyšší povodňovou hladinu vody o hloubce větší než 5 m a nejnižší suchou hladinu vody větší než 1 m nestálé vodní plochy lze postavit plovoucí vodní fotovoltaickou elektrárnu.

2. Nezávislý plovoucí typ

Výhody nezávislého plovoucího typu konstrukce vodní elektrárny jsou: každý plovák nad jednotnou silou, poruchovost je snížena, životnost elektrárny je dlouhá. Nevýhodou je, že plovákové spojení nestačí odolávat výkyvům, které přináší vítr a elegance, a plovákové uzly je třeba vyztužit ocelovými konstrukcemi.

broken image

3. Standardní typ plováku

Vodní elektrárny standardního plovákového typu jsou konstruovány jako jednořadé a dvouřadé. Jejich společnou výhodou je dobrá celková rovinnost a estetický vzhled. Jednořadé moduly rozdělují vodu na více zón, což má za následek špatný výkon proudění vody. Dvouřadá sestava má velké přední a zadní rozpětí, ocelová konstrukce podpěry je nerovnoměrně namáhána a odpor větru způsobuje větší náraz; to má také za následek špatný výkon proudění vody.

4. Plovoucí skříňový typ plovoucí vodní elektrárny

Plovoucí vodní fotovoltaická elektrárna typu plovoucí box pomocí plovoucího boxu a fotovoltaických komponent. Její výhodou je menší použití oceli, malá celková hmotnost plovoucího tělesa a snadná instalace a údržba; nevýhodou této formy je však omezení tvarem plovoucího tělesa, úhel instalace fotovoltaického modulu obecně nepřesahuje 20°, nelze dosáhnout nejlepšího úhlu instalace, což ovlivní celkovou kapacitu elektrárny pro výrobu energie.

broken image

Plovoucí vodní elektrárny na hluboké vodě, tj. v oblastech s hloubkou vody 3-10 metrů, jsou zatím ve fázi demonstrací a vyspělost technologie je třeba zdokonalit. Jedná se však o důležitý směr vývoje spánkové fotovoltaiky v budoucnosti. Až bude technologie vyspělá, prolomí limit výšky vody v hlubokovodních oblastech a uplatnění plovoucích elektráren se v budoucnu výrazně zvýší.

V rámci celosvětové iniciativy zelené ekologie a ochrany životního prostředí různé regiony intenzivně podporují různé typy fotovoltaických projektů. My jako individuální uživatelé se můžeme rozhodnout instalovat domácí fotovoltaické systémy na střechy, balkony, zahrady, přístřešky pro auta a další zastavěná prostředí a vyzkoušet si tak výhody výroby solární energie v domácnosti.

broken image

Společnost Maysun Solar je výrobcem fotovoltaických modulů s 15 lety zkušeností. Máme širokou škálu různých stylů a provedení výrobků a nabízíme službu přizpůsobení rozměrů atd. Mezi naše oblíbené výrobky patří řada TwiSun a řada Venusun. Pro solární panely si vyberte Maysun Solar, jsme společnost, které můžete důvěřovat!